Duyarsız Olma! Kan Bağışı Yap!

Orhan Tuna

Rabbim Allah c.c Peygamberim Muhammed Mustafa s.a.v Kitabım Kur'an-ı Kerim

Kızılay’dan Kan Bağışı Çağrısı
TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeniyle, kan stoklarında kırmızı alarm verildiğini duyurarak, kan bağışı çağrısında bulundu. Kınık, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, stokların yetersiz olduğunu belirterek, stoklarda kan bulundurulması için kan bağışı çağrısı yaptı. Kızılay Başkanı Kınık, şu mesajları paylaştı:

“Kan stoklarımız yetersizdir. Vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağış desteği bekliyoruz. 1 ünite kan, 3 can kurtaracak. Ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımızda kırmızı alarm verilmiştir. Malumunuz kan sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki 1300 civarındaki hastaneye desteklerinizle her iş günü yaklaşık 11.000 ünite kan tedarik etmek zorundayız. Ülke genelindeki 250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz. Erkekler yılda 4, kadınlar 3 kez kan verebilir”

Maruf Derneği olarak bu çağrıya sonuna kadar destek veriyoruz.
Kan Emicilerin Çok Olduğu Bu Çağda Kan Verebilmek Çok Büyük Bir Erdemdir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ